Україна проводить військові навчання біля адмінкордону Криму

Українські артилерійські та танкові резерви виконують бойові завдання вздовж межі з тимчасово окупованою територією АР Крим на тлі стягування російських військ до кордонів України. Військові навчаються протидіяти наступу умовного противника.

Про це повідомив пресцентр командування Об'єднаних сил ЗСУ.

Під час розвідки було визначено головні вогневі сили противника. З метою протидії в бій введено танковий резерв та протитанкову артилерію, повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

У навчаннях задіяна протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 "Рапіра". Танкові екіпажі відпрацювали елементи маневрування на відкритій місцевості та зміну позицій, встановлення димової завіси та маскування техніки, вихід на рубіж та знищення противника.

У МЗС України раніше повідомили, що Росія накопичує війська біля кордону з Україною на трьох напрямках: в Криму, на півночі і на Донбасі.

За даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною саме значне число військ з 2014 року.

Президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України.

Раніше у Кремлі прокоментували попередження США про відповідальність за агресію проти України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО