ВАКС не закрив справу про хабар столичним слідчим Нацполіції

Вищий антикорупційний суд не закрив кримінальне провадження за обвинуваченням двох слідчих Подільського управління поліції міста Києва та оперуповноваженого управління протидії наркозлочинності Національної поліції у Києві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 24 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотань захисників Язана О. О., Ордін О.В. та Демченка С.П. про закриття кримінального провадження - відмовити», – йдеться в рішенні.

За даними «Слово і діло», у справі обвинувачують двох слідчих Подільського відділу поліції Києва Дениса Невесьолова та Едуарда Макарчука, а також опера Нацполіції Києва Романа Москальця.

За версією НАБУ і САП, вказані обвинувачені вимагали від громадянина, який мав статус підозрюваного у розслідуваному ними кримінальному провадженні за фактом збуту прекурсорів, неправомірну вигоду в розмірі 50 тисяч доларів. Інакше вони погрожували вчинити дії, пов'язані із обмеженням прав, свобод та законних інтересів підозрюваного.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі Морської пошуково-рятувальної служби. Також антикорупційний суд відмовився відновлювати слідство у справі «Золотого мандарина ойл» і не повернув обвинувальний акт стосовно слідчого фіскальної служби.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО