ВАКС призначив засідання у справі Морської служби

Читать на русском
Антикорупційний суд одержав від прокурора САП обвинувальний акт стосовно керівництва казенного підприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 квітня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Віктора Сударева та його колишньої заступниці Алли Купрій у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 23 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Віктора Сударева та Алли Купрій у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України на 14 квітня», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру керівництву МПРС. За версією детективів, чиновники МПРС взяли в лізинг у компанії «Теком-Лізинг» сім автомобілів Volkswagen (T6 Caravelle, T6 Kombi, Amarok RANCHO і 4 штуки Amarok RODEO) на три роки без подальшого оформлення права власності. Купівля зазначеної послуги обійшлася Службі в більш ніж 16 мільйонів гривень, у той час як вартість цих автомобілів становить близько 9,7 млн грн. Таким чином, зазначеними діями підприємству завдано збитків.

Як встановило НАБУ, директор КП «МПРС» Віктор Сударев особисто спілкувався з працівниками ТОВ «Теком-лізинг» та ТОВ «Автомобільний Дім» (постачальник автомобілів), ще до оголошення торгів, використовуючи власну електронну скриньку «[email protected]».

Нагадаємо, «Теком-Лізинг» подарувала ці автомобілі морській рятувальній службі. Проте, детективи перевіряють факт того, що МПРС могла компенсувати «Теком-Лізинг» деякі кошти за таке дарування. За даними НАБУ, МПРС за період з травня 2016 року по травень 2017 року перерахувала в якості внесків майже 4 млн грн на рахунки професійної спілки працівників служби, які могли бути використанні для компенсації ТОВ «Теком-лізинг» за втрату основних засобів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: