ВАКС звільнив Жукова від відповідальності через строки давності

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності за одним із епізодів у зв'язку із закінченням строків давності Віталія Жукова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в організації ухилення від сплати податків та легалізації коштів.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«26 березня колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та звільнила від кримінальної відповідальності особу, яка підозрювалась у пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 950 тисяч грн особі, яка погодилася за таку вигоду вплинути на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави», – інформує суд.

За даними «Слово і діло», йдеться про Віталія Жукова, який пропонував і надав 950 тис. грн сину колишнього першого секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігорю. Той за ці гроші пообіцяв, що його батько нібито мав допомогти з ухваленням рішення генеральним директором Укрспецекспорту» в інтересах ТОВ «Оптимумспецдеталь».

Водночас, оскільки частина 1 статті 369-2 Кримінального кодексу України є злочином невеликої тяжкості, то строк давності на притягнення до відповідальності складає 2 роки. Тому САП просила звільнити Жукова від відповідальності за цей епізод.

Нагадаємо, Гладковському-молодшому теж повідомили про підозру за прийняття пропозиції одержати неправомірну вигоду. Пізніше розслідування стосовно нього завершили детективи НАБУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО