Радниця екскерівника Укравтодору Новака подала позов проти НАБУ

Колишня радниця ексвиконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміра Новака Віра Бічуя намагалася оскаржити вручення їй підозри у межах спільної справи Національного антикорупційного бюро України та Центрального антикорупційного бюро Польщі.

Про це йдеться в рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва від 4 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, Бічуя подала позов, в якому просила визнати протиправними дії НАБУ щодо вручення їй підозри без отримання запиту про міжнародну правову допомогу; визнати протиправними дії НАБУ щодо вилучення в неї 4700 доларів і передачі їх у карну справу Польщі у якості майнового забезпечення та стягнути з державного бюджету еквівалент цієї суми в гривнях, а саме 131 272 грн.

«Відмовити у відкритті провадження в адміністративній справі», – ухвалив суддя.

Суддя вказав, що не може вирішити цей спір через те, що вказані дії були вчинені у кримінальному процесі та вимагає перевірки дотримання кримінального процесуального законодавства. Вказане унеможливлює розгляд даної справи у порядку адміністративного судочинства.

Нагадаємо, прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін у Twitter повідомив про затримання Новака в Польщі, а також ще двох - колишнього командувача JW GROM Даріуша З. і підприємця з Гданська Яцека П. Імовірно, йдеться про екскомандувача військової частини Сил спеціального призначення Польщі JW GROM Даріуша Завадку.

Пізніше в НАБУ повідомили, що Новака та інших затримали в межах спільного розслідування детективів, прокурорів САП та Центрального антикорупційного бюро Польщі. Після цього журналіст «Слово і діло» з'ясував, у чому саме підозрюють екскерівника Укравтодору.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО