ВАКС призначив до розгляду справу ексректора Донецького медуніверситету

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього ректора Донецького національного медичного університету Петра Кондратенка в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Таке рішення 17 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовче судове засідання. Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Петра Кондратенка у вчиненні кримінальних правопорушень», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, в ДонНМУ існує система поборів з іноземних студентів за оформлення у ВНЗ. Посадові особи університету нібито систематично вимагали хабарі від представників комерційних структур, які спеціалізуються на підборі і подальшому оформленні іноземних студентів в українських ВНЗ, під загрозою створення штучних перешкод під час оформлення закордонних абітурієнтів у медуніверситет.

Органи правопорядку задокументували у 2018 році факти отримання Кондратенком від представника комерційної структури двох елітних автомобілів марки BMW загальною вартістю понад 100 тисяч доларів за невтручання в прийом студентів. Автомобілі знайшли під час обшуків у Краматорську і Кропивницькому, де розташовані філії медуніверситету.

Нагадаємо, ВАКС залишив у себе справу ексректора ДонНМУ Кондратенка. Також антикорупційний суд призначив до розгляду справи про підкуп голови Фонду держмайна та про збитки СхідГЗК.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО