Розтрата зерна: директору філії Держрезерву продовжили домашній арешт

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 травня строк дії нічного домашнього арешту директору філії «Хлібна база» державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України у Сумській області Олегу Краснокутському, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті зерна.

Таке рішення 17 березня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. У зв'язку з наближенням дати завершення дії домашнього арешту прокурор САП просив його продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково.

Підозрюваному Краснокутському продовжили домашній арешт до 17 травня, а також дію таких обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, роботи та утримуватися від спілкування із визначеними особами.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн грн, яке належало Держрезерву. Пізніше детективи встановили, що загальний обсяг необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а його вартість сягає 6 млн грн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО