Поліція оголосила про підозру затриманому на Банковій активісту

Активісту Владу Сорду, якого затримали 20 березня під час акції на Банковій під Офісом президента України, повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Про це заявив «Суспільному» адвокат Сорда Дмитро Мазурок.

«Від журналістів, від колег я дізнався, що поліція повідомила про вручення підозри, і зараз питання розглядається судом. На жаль, слідчий був цілий день не на зв'язку. Тільки під вечір вдалося з ним здзвонитися», - розповів адвокат.

За словами адвоката, справа Сорда, швидше за все буде розглядатися або в другій половині дня 22 березня, або вранці 23 березня. Розгляд проходитиме в Печерському районному суді Києва, захист клопотатиме, щоб запобіжний захід не був суттєвішим, ніж поміщення під домашній арешт.

«_Ми вважаємо, що домашнього арешту буде більш ніж достатньо. Ні про яке утримання під вартою не може бути й мови. Є підозра на те, що він щось зробив. Ми подивимося на докази, які є___», - заявив адвокат.

Нагадаємо, 20 березня в Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили шибки та розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю за хуліганство.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО