AstraZeneca внесе оновлення в інструкцію для своєї вакцини

Компанія AstraZeneca оновить правила застосування вакцини відповідно до тих рекомендацій, які їй надав європейський регулятор - Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

Відповідну заяву оприлюднено на сайті компанії 18 березня.

«AstraZeneca продовжить тісно співпрацювати з органами охорони здоров'я, щоб забезпечити належне використання вакцини від COVID-19 AstraZeneca. Компанія визнає і буде виконувати рекомендації PRAC, включаючи оновлення інформації про продукти» - зазначено в повідомленні.

В інструкцію, відповідно до рекомендацій, буде додано заклик до щеплених негайно звертатися до лікарів при виникненні таких симптомів, як утруднене дихання, набряк або відчуття холоду в руках або ногах, болі в животі або грудях та інші.

«У дуже рідкісних випадках серйозних тромбоемболічних подій з тромбоцитопенією причинний зв'язок з вакциною не доведений, але він можливий і заслуговує подальшого аналізу», - додали в компанії.

Нагадаємо, раніше близько 16 країн світу призупинили вакцинацію від коронавірусу препаратом британсько-шведської компанії AstraZeneca. Серед можливих причин - поява серйозних побічних ефектів або навіть смерті пацієнтів.

Однак 18 березня Європейське агентство з контролю медикаментів (EMA) схвалило подальшу вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca. Регулятор не виявив можливість збільшення ризику тромбозу від застосування вакцини.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО