Названа кількість загиблих бійців ООС від початку перемир'я у липні

На Донбасі від початку перемир'я 27 липня 2020 року загинули 16 військових, ще близько 70 були поранені. Всього зафіксовано майже 890 випадків порушення перемир'я бойовиками.

Про це заявила українська делегація під час засідання Форуму зі співробітництва у сфері безпеки ОБСЄ, передає Укрінформ.

Так, за час перемир'я загинули 16 українських військових, 69 були поранені. Ворог порушив режим тиші 882 рази.

Відзначається, що за останні два тижні бойовики активізували обстріли - зафіксовано 122 обстріли позицій ЗСУ, у тому числі з використанням мінометів калібру 120-мм і 82-мм, а також із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок.

«В окремих випадках противник обстрілював українські позиції, одночасно подаючи до СММ ОБСЄ запит на режим тиші через нібито обстріли, вчинені Збройними силами України. Це також робиться з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілі житлових районів і цивільних об'єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу», - додали в делегації.

Нагадаємо, за даними штабу ООС, за минулу добу бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Втрат в рядах ЗСУ немає.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО