Зведення ООС: нові обстріли на Донбасі, є поранені

Протягом минулої доби, 16 березня, у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу Водяного, що на Приазов’ї.

Внаслідок обстрілу, бойове травмування отримав військовослужбовець Збройних Сил України. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік населених пунктів Талакывка та Гнутове, а біля Павлополя – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

У передмісті Авдіївки ворог обстрілював позиції українських захисників зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поблизу населеного пункту Південне збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.

Зокрема, за минулу добу окупанти російсько-окупаційних військ суттєво збільшили кількість обстрілів. Наголошуємо, що чимало обстрілів позицій Збройних Сил України носить прицільний характер.

На фоні чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи, що триває у ці дні, основною метою відвертих ігнорувань мінських домовленостей залишається ураження особового складу та провокування підрозділів Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь.

Від початку поточної доби, 17 березня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО