Україна не встигне використати всі дози Covishield до червня – ЗМІ

За збереження нинішніх темпів вакцинації Україна встигне використати до закінчення терміну придатності тільки половину з півмільйонної партії вакцини від коронавірусу Covishield. Термін дії вакцини, поставленої в Україну, спливає 23 червня 2021 року.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на документи про постачання в Україну індійської вакцини.

«Враховуючи, що Україна отримала 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації повинна зрости принаймні вдвічі, щоб вся партія була використана вчасно», - йдеться в повідомленні.

Середній темп вакцинації в країні становить близько 2400 щеплень на добу. Це означає, що при збереженні нинішніх темпів вакцинації до 23 червня Україна в найкращому випадку встигне використовувати половину - 250 тисяч з 500 тисяч доз.

Раніше стало відомо, що МОЗ України звернулося до Crown Agents для отримання інформації про вакцини Сovishield виробництва Serum Institute of India.

Станом на 12 березня в Україні вже вакцинували від коронавірусу 38 237 осіб. Вони отримали першу дозу вакцини.

Раніше МОЗ внесло зміни в Дорожню карту вакцинації. Щеплення позачергово у разі залишку вакцини можуть отримати нардепи, політики та чиновники місцевого рівня, лідери та представники релігійних організацій, а також видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури, старше 60 років.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО