СБУ почала перевірку ратифікації угоди про Чорноморський флот РФ у Криму

Служба безпеки відреагувала на доручення РНБО і почала перевірку обставин підписання і ратифікації Радою у 2010 році так званих «харківських угод» про перебування Чорноморського флоту РФ в Криму.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 12 березня.

Як повідомляється, досудове розслідування розпочато за фактом вчинення державної зради в період з 2008 по 2010 роки. Кримінальне провадження відкрито щодо посадових осіб органів державної влади.

«Слідчі досліджують, зокрема, обставини підготовки та підписання 21 квітня 2010 року «Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року», дотримання регламенту та процедур під час її затвердження депутатами Верховної ради», - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, підписання цього документу (так званих «харківських угод») привело до збільшення кількості особового складу військових формувань і спецслужб РФ, причетних до анексії Криму, зазначають у СБУ.

Нагадаємо, 11 березня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що СБУ проведе перевірку по кожному з 239 депутатів ВР, які голосували у 2010 році за ратифікацію «харківських угод» - коли Україна продовжила перебування Чорноморського флоту Росії на базах в Криму в обмін на газ.

28 січня цього року ДБР повідомило про підозру Януковичу за підписання «харківських угод».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО