У Чорному морі пройшли навчання авіації НАТО

Бойова авіація Північноатлантичного альянсу (НАТО) провела над акваторією Чорного моря тренування по взаємодії в бойових умовах над водною поверхнею; в навчаннях взяли участь літаки чотирьох держав.

Про це повідомляє Думська з посиланням на інформацію НАТО.

Так, два винищувачі Rafale ВПС Франції стартували з авіаносця «Шарль де Голль» в Середземному морі та імітували повітряну атаку на групу тральщиків Другої протимінної групи НАТО SNMCMG2. Протимінну групу, яка йшла до Одеси, обороняли від «нападників» три румунські винищувачі F-16.

По дорозі Французькі літаки дозаправилися в повітрі від літака-заправника італійських ВПС KC-76. А ситуацію в цілому контролював літак дальнього радіолокаційного виявлення АВАКС НАТО, які піднявся в небо з аеродрому в турецькій Коньї.

Нагадаємо, протимінна група кораблів НАТО зайшла в Одеський порт в середу, 10 березня. Швартуватися кораблі почали близько 11 години.

Флагманом групи є турецький навчальний корабель A577 TCG Sokullu Mehmet Paşa. Також у складі групи турецький M267 TCG Ayvalik (M267), іспанський TSPS Tajo (M36) і румунський ROS Lt Lupu Dinescu (25). Командир загону-капітан першого рангу Юсуф Карагюлле.

Раніше ми писали, що в Чорному морі 27 лютого стартували міжнародні навчання Північноатлантичного альянсу (НАТО) під назвою Poseidon 21.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО