Президент Єврокомісії зажадала негайно почати підготовку паспортів вакцинації

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала уряди 27 країн-членів Європейського Союзу почати технічні роботи з розробки паспортів вакцинації від COVID-19 з тим, щоб вже до літа ввести ці документи.

Про це повідомляє Reuters.

Єврокомісія планує 17 березня надати свої розробки щодо «цифрових перепусток». Також в ЄК хочуть налагодити взаємодію з міжнародними організаціями, щоб забезпечити визнання їх системи сертифікатів щеплень також в країнах за межами Євросоюзу.

«Основа для такого загального підходу - це довіра», - наголошується в листі фон дер Ляєн до урядів країн-членів ЄС. Також вона підкреслила, що роботу для підготовки системи потрібно почати негайно - створювати правову базу і технічну інфраструктуру.

Вона підкреслила, що країни-члени ЄС повинні негайно почати роботу, щоб вчасно підготувати таку систему.

Нагадаємо, глави країн-членів Європейського союзу прийняли рішення про введення на території ЄС сертифікатів COVID-вакцинації. Сертифікати будуть введені протягом трьох місяців.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендувала вводити паспорти про вакцинацію від COVID-19, які видавалися б особам, які отримали щеплення від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО