Керівник НАЗК направив до суду протоколи щодо Тупицького

Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив до суду 2 протоколи про адміністративне порушення стосовно колишнього голови КСУ Олександра Тупицького.

Про це пресслужба НАЗК повідомила у вівторок, 2 березня.

У НАЗК нагадали, що ці два протоколи Новіков склав ще 8 лютого цього року. Вони стосуються ознак конфлікту інтересів при прийнятті рішення про неконституційність е-декларування та умисному невнесення в декларацію ділянки, розташованої в Криму.

Відповідальність за ці порушення передбачена ч. 4 ст. 172-6 (Порушення вимог фінансового контролю) та ч. 2 ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Глава НАЗК попросив Голосіївський районний суд Києва повідомляти про час і дату судових засідань, на яких буде розглядатися справа про адміністративне порушення за цими протоколами, «з метою особистого надання мною як особою, що склала протокол, пояснень».

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що ДБР порушило кримінальне провадження щодо Тупицького.

29 грудня президент Володимир Зеленський своїм указом відсторонив на два місяці Тупицького від виконання обов'язків судді. У лютому 2021 року президент продовжив відсторонення Тупицького з посади.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО