Вакцинувати жителів ОРДЛО передбачається прямо на КПВВ

Жителі окупованих РФ територій Донбасу зможуть отримувати щеплення вакцини від коронавірусу на спеціальних точках, які Україна створить на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ).

Про це повідомляє Вільне Радіо з посиланням на заступницю міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інну Драганчук.

За словами Драганчук, уряд неодноразово обговорював вакцинацію жителів ОРДЛО. Передбачається, що вона почнеться одночасно з вакцинацією інших українців віку 60+.

«Ми зараз розробляємо алгоритм, як це можна забезпечити уздовж лінії розмежування. Це можуть бути мобільні бригади або безпосередньо в сервісних зонах на КПВВ в медичних кабінетах», - сказала Драганчук.

Чиновниця нагадала, що якісні медичні послуги для населення окупованих територій - один із пріоритетів роботи міністерства.

«Але ми розуміємо, якою б ми не розробили для себе алгоритм і як би не наблизили ці послуги, не від нас залежить, хто саме зможе виїхати й ці послуги отримати», - додала заступник міністра.

Нагадаємо, Голова Національної служби здоров'я Андрій Віленський сьогодні отримав щеплення від COVID-19 невикористаною дозою індійської вакцини, яка залишилася після роботи мобільної бригади.

Нагадаємо, сьогодні отримали щеплення індійською вакциною президент Володимир Зеленський і головний санлікар Віктор Ляшко.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО