Платні камери в СІЗО принесли бюджету 2,5 млн грн – Мін'юст

Надходження до бюджету від платних камер в слідчих ізоляторах склали 2,5 млн грн.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів міністр юстиції Денис Малюська.

«Десь 2,5 млн грн було тиждень або півтора тому. Обсяги збільшаться. У цьому році будуть значно більші темпи надходжень», – сказав Малюська.

За його словами, попит на платні камери величезний, особливо в Києві.

Також міністр розповів про те, як просувається «великий розпродаж в'язниць». Поки підготовлені документи по Ірпінському виправному центру, але підготовка йде і по інших установах.

«Ідея була в тому, щоб підприємці придивилися до в'язниць і зрозуміли, що саме їм цікаво, і де вони готові вкладати гроші. Тому що знайти суму до пів мільярда гривень за місяць і прийняти рішення їх витратити мало хто може. Термін аукціону – місяць. Ми хотіли б, щоб у бізнесів було більше часу на це. Але термін складний, підготовка до організації – складна штука. Нам в мінус зіграло те, що ми розраховували йти на простий продаж в'язниць як об'єктів нерухомості за процедурою 803 постанови Кабміну. Не так склалося, як хотілося. У законі про бюджет слово «продаж» викреслили, – хоча ми його пропонували парламенту, – залишилося тільки «приватизація». Відповідно, це інша процедура, яка вимагала іншого алгоритму дій», – сказав Малюська.

За його словами, мета Мін'юсту – продати більше 20 установ.

Нагадаємо, на утримання осіб, які відбувають довічне ув'язнення в Україні, з бюджету щомісяця витрачається близько 10 тисяч гривень на людину.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО