Платні камери в СІЗО принесли вже понад 2,2 мільйони – Мін'юст

Читать на русском
В Україні з моменту створення платних камер в слідчих ізоляторах загальна сума надходжень до бюджету перевищила 2,2 мільйони гривень.
Архівне фото

В Україні з моменту створення платних камер в слідчих ізоляторах загальна сума надходжень до бюджету перевищила 2,2 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції у Telegram.

Платні СІЗО: чи відповідає ініціатива стандартам прав людиниПлатні камери в СІЗО порушують принцип рівності всіх перед законом і стандарти прав людини, вважає експерт.

«2 276 287 грн – саме стільки станом на 26 січня отримали українські слідчі ізолятори за реалізацію камер із поліпшеними умовами перебування», - повідомляють у відомстві.

У відомстві зазначили, що у січні до проекту приєдналися ще чотири слідчі ізолятори. Приміщення з поліпшеними умовами утримання ув'язнених облаштували в ГУ Бахмутське УВП (№6), Маріупольському, Кропивницькому та Ізмаїльському СІЗО.

Таким чином, платні камери вже є в 26 українських СІЗО.

Нагадаємо, платні СІЗО з'явилися в Україні з травня 2020 року. Вартість розміщення, наприклад, в камері в Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 тис. грн на добу, 8 тис. грн за тиждень і 12 тис. грн на місяць. Гроші, які приносять платні камери, скеровують на ремонт безкоштовних.

За інформацією Мін'юсту, вже відремонтовано 25 безкоштовних приміщень на 162 місця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: