Конгрес США схвалив план Байдена щодо «порятунку» економіки

Палата представників американського Конгресу підтримала план президента США Джо Байдена з порятунку економіки в умовах пандемії. Пакет заходів складається з 1,9 трлн. доларів.

Про це повідомляє CNN у суботу, 27 лютого.

Відзначимо, під час голосування в Конгресі законопроект набрав практично мінімальну кількість голосів для його затвердження - 219 проти 212.

План президента США Джо Байдена передбачає виділення близько 400 млрд доларів безпосередньо на боротьбу з пандемією. Близько 1 трлн доларів спрямують на надання допомоги населенню, решта - на стимулювання економіки.

При цьому пропозиція Байдена підняти мінімальну оплату праці до 15 доларів на годину не увійшло в програму.

Очікується, що в демократи в Сенаті пакет Байдена можуть за спрощеною процедурою (простою більшістю), передбаченої для бюджетних ініціатив з метою обійти протидію з боку республіканців.

Нагадаємо, напередодні Білий дім оприлюднив заяву Байдена на честь Дня опору окупації Криму і Севастополя. У ньому президент США заявив про підтримку України в боротьбі з агресією РФ.

Також повідомлялося, що зараз йде підготовка телефонної розмови президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО