Прокуратура Криму оголосила підозри Аксьонову та Константинову

У середу, 24 лютого, Україна оголосила нові підозри окупаційному керівництву Криму - Сергію Аксьонову і Володимиру Константинову.

Їм інкримінують причетність до масштабної «націоналізації» українського майна на півострові. Про це в Facebook повідомила прокуратура Автономної республіки Крим.

«Голові Ради міністрів» Сергію Аксьонову і «голові Державної ради» Володимиру Константинову оголосили підозри за статтею «порушення законів і звичаїв війни». Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

За даними слідства, вони всупереч положенням Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року схвалили низку незаконних рішень про «націоналізацію» українських підприємств, установ і організацій. Також вони забезпечили передачу об'єктів в російську федеральну або «республіканську» власність.

«До такого майна відноситься Державний концерн «Массандра», «Міжнародний дитячий центр Артек» і державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз», - йдеться в повідомленні.

За словами керівника прокуратури АР Крим Ігоря Поночовний, українська сторона раніше вже направляла до Міжнародного кримінального суду факти масштабної «націоналізації» і захоплення об'єктів на півострові.

Раніше повідомлялося, що окупанти Криму відновили справу проти Бекірова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО