ВАКС зменшив заставу ексначальнику управління ГПУ Щербині

Вищий антикорупційний суд частково зменшив заставу колишньому керівнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігорю Щербині, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайстві і пособництві в наданні неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Його суд взяв під варту з альтернативою 2,11 млн грн застави, ці гроші внесли.

Адвокат Щербини подав клопотання про зменшення розміру застави до 181 600 грн. Він зазначав, що слідство у справі завершене, а інший підозрюваний пішов на угоду зі слідством, яку затвердили. Тому ризики перешкоджання слідству, на думку адвоката, зменшилися. Крім того, захисник послався на те, що належна поведінка Щербини і його міцні соціальні звязки нівелюють ризик переховування від слідства і суду, а його майновий стан погіршується у зв'язку із наявністю фінансових зобовязань щодо повернення позики, внесеної в якості застави ТОВ «Енерго-Лекс».

Втім, вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково і зменшила заставу з 2,11 до 1,93 млн грн.

Нагадаємо, слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Валентина Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії-забудовника.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО