Детектива у справі Татарова та директора НАБУ викликали на допит

Офіс генпрокурора викликав на допит директора НАБУ Артема Ситника, старшого детектива НАБУ Руслана Габрієляна і начальника Головного підрозділу детективів Андрія Калужинського, аби забрати у бюро справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Юрій Бутусов. Цю інформацію також підтвердили джерела «Слово і діло».

За його даними, допит, який запланований на 15 лютого, будуть проводити заступник генерального прокурора Олексій Симоненко і прокурор Юрій Розанов.

«Викликаючи в якості свідків керівників, який ведуть розслідування та управляють НАБУ, Татарів вирішив руками своїх підручних зобразити конфлікт інтересів у справі та забрати під цим приводом справу у НАБУ», - написав журналіст, пояснивши, що згідно із законом вони не можуть бути одночасно і процесуальною стороною, і свідком у справі.

Також Бутусов запевнив, що Симоненко тісно пов'язаний з Татаровим та Андрієм Портновим - колишнім першим заступником голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича.

За словами наших джерел, на допит викликає не Служба безпеки України, яка розслідує справу Татарова, а Офіс генпрокурора. Як відзначають співрозмовники в антикорупційних органах, директора і детектива НАБУ планують допитати прокурори, які підпорядковані замгенпрокурора Олексію Симоненко. Саме він раніше забрав справу Татарова з НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експерту Костянтину Дубоносу про підозру в одержанні неправомірної вигоди від екснардепа Максима Микитася, а йому, відповідно, вручили підозру в наданні цієї вигоди. За версією слідства, Микитася у змові з колишнім посадовцем компанії «Укрбуд Девелопмент» домовився із Дубоносом про підробку експертизи, яку проводив ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81,5 млн грн Національної гвардії України.

На думку органів правопорядку, екснардеп через Татарова передав Дубоносу машиномісце вартістю в 250 тисяч гривень, а той, своєю чергою, вніс недостовірні дані до експертизи: занизив вартість житлового комплексу на Печерську з 81 до 7 млн грн. Тоді вказану експертизу призначив слідчий Національної поліції, який розслідував справу про заволодіння понад 81,5 млн грн НГУ. У цій же справі, згідно доказів, є листування, в яких фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров.

За даними співрозмовників в органах правопорядку, напередодні вручення підозри Татарову генпрокурорка Венедіктова змінила групу прокурорів у справі і заблокувала цю процедуру.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО