Держбюджет отримав гроші від продажу першої ліцензії на гральний бізнес

Український бюджет отримав кошти від продажу першої ліцензії на гральний бізнес: за неї держава отримала близько 23,4 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Комісії з регулювання грального бізнесу та лотерей Іван Рудий у Facebook.

За його словами, рішення про видачу першої в Україні ліцензії на гральний бізнес було прийнято минулого тижня.

«Дійсно історична подія. Шість днів тому було прийнято рішення про видачу першої ліцензії. А вже сьогодні - казначейство підтвердило отримання оплати в розмірі 23,4 млн гривень», - повідомив Рудий.

Як повідомляє «Економічна правда», ця сума є трохи меншою за ту, яку планували отримати раніше.

«Очікувалося, що за ліцензію ТОВ «СПЕЙСИКС» (ТМ «Космолот») повинна буде сплатити 39 млн грн згідно ст. 53 з урахуванням п. 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначено, що вказаний закон передбачає, що ліцензія на проведення азартних ігор в казино видається регулятором на 5 років, а розмір плати за ліцензію - 6 500 мінімальних зарплат.

З 1 січня 2021 року встановлений розмір мінімальної зарплати в Україні - 6 тисяч гривень. Відтак плата за ліцензію повинна була становити 39 млн грн.

Нагадаємо, Івана Рудого на посаду голови Комісії з регулювання грального бізнесу та лотерей призначили у жовтні 2020 року.

Також ми писали, що у Будинку профспілок на Майдані у Києві планують відкрити покерний клуб на тисячу квадратних метрів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО