Євродепутати закликають посилити санкції проти РФ через вигнання дипломатів

Глава фракції християнських демократів в Європейському парламенті Манфред Вебер закликає Євросоюз посилити санкції проти Росії через висилку з країни трьох європейських дипломатів.

Про це повідомляє DW.

За його словами, очільники Росії абсолютно не зацікавлені в серйозному діалозі з Євросоюзом.

«Рішення про висилку трьох дипломатів ЄС під час візиту верховного представника Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля - усвідомлена провокація», - зазначив парламентар.

Він також підкреслив, що грошові потоки російських прихильників владних структур Кремля у Євросоюзі повинні бути перекриті, а їхні рахунки заморожені.

«Необхідно задіяти санкції проти Росії, які наразі розглядаються. Грошові потоки російських прихильників владних структур Кремля в Євросоюзі повинні бути перекриті, а їхні рахунки заморожені», - додав Вебер.

Нагадаємо, 5 лютого Міністерство закордонних справ Росії вислало з країни по одному дипломату зі шведського, польського та німецького представництв за нібито участь в акціях протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального.

Також ми писали, що державний секретар США Ентоні Блінкен провів першу телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, під час якої дипломати обговорили, зокрема, питання військову агресію РФ в Україні та Грузії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО