У Сенаті США анонсували нові санкції проти РФ через ситуацію з Навальним

У Сенат Сполучених Штатів винесуть на розгляд питання про запровадження проти Росії нових санкцій через ув’язнення опозиціонера Олексія Навального.

Про це заявив сенатор від Республіканської партії Мітт Ромні у Twitter.

За його словами, резолюції з санкціями проти причетних до отруєння та ув'язнення Олексія Навального винесуть на голосування цього тижня.

«Сильні лідери не повинні саджати супротивників, щоб зберегти владу. Спочатку Навального отруїли, а коли це не вдалося, режим Путіна засудив його до тюрми після фіктивного процесу. Цього тижня ми схвалимо законодавство, щоб санкціонувати винних у цих діях», - наголосив американський сенатор.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня, одразу після завершення курсу лікування та реабілітації у Німеччині, куди політик потрапив після отруєння у серпні. Він прилетів літаком із Берліна до московського аеропорту «Шереметьєво». Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Впродовж кількох тижнів він знаходився під арештом, а 2 лютого московський суд відправив опозиціонера до колонії на 3,5 роки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО