Київрада виділить 140 млн гривень на COVID-вакцину

Постійна комісія Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики підтримала проєкт рішення про виділення 140 млн грн на закупівлю вакцин від коронавірусу, про яку домовляється мер столиці Віталій Кличко.

Про це повідомили у КМДА.

Відповідно до змін, місто планує виділити 140 мільйонів гривень на закупівлю вакцин від COVID у 2021 році. Це дасть можливість купити щеплення близько 500 тисяч киян. Наголошується, що Кличко веде перемовини про придбання COVID-вакцини з американськими та європейськими виробниками.

«Столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. Тому маємо закласти відповідну суму в міську цільову програму для того, щоб коли будуть досягнуті домовленості, ми могли одразу закупити препарати», – розповіли у КМДА.

Нагадаємо, головний санлікар країни Віктор Ляшко повідомляв, що у п’ятницю, 29 січня, стане відома дата постачання в Україну першої партії вакцини від коронавірусу. Також стане відомою і кількість доз.

«Слово і діло» пропонує подивитися інфографіки про те, які країни вже почали вакцинацію і про чотири етапи вакцинації українців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО