AstraZeneca відстала від графіку виробництва COVID-вакцини на два місяці

Фармацевтична компанія AstraZeneca відстала від графіку виробництва вакцини від коронавірусу на два місяці.

Про це заявив глава компанії Паскаль Соріо, повідомляє La Repubblica.

Він зазначив, що саме це стало причиною збоїв поставок вакцини до країн ЄС.

«Перший етап виробництва вакцини здійснюється на двох заводах у Бельгії та Нідерландах. З виробництвом основного компонента препарату виникли ускладнення. Ми відстаємо від графіка на два місяці, але зараз вже працюємо над вирішенням цієї проблеми», — розповів Соріо.

Він пояснив, що на бельгійському заводі, наприклад, проблема пов’язана з фільтрацією вакцини перед її розливом в ампули.

На запитання журналістів, чому аналогічного технічного збою не відбулося при поставках препарату до Великої Британії, глава AstraZeneca повідомив, що контракт з Лондоном був укладений на три місяці раніше, що дозволило усунути несправності.

«У період з лютого по березень ми відновимо виробництво на максимальній потужності також для ЄС», — додав Соріо.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) отримало заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca. Очікується, що дозвіл на використання вакцини AstraZeneca в Євросоюзі може бути видано до 29 січня.

Пізніше стало відомо, що фармацевтична компанія AstraZeneca у першій половині 2021 року зменшить обсяги постачання своєї вакцини від COVID-19 до країн Європейського Союзу на 60%. Причиною такого кроку є виникнення низки виробничих проблем.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО