ЦВК оголосила переможця виборів мера Конотопа

На повторних виборах мера Конотопа Сумської області переміг представник партії «Свобода» Артем Семеніхін. Його підтримали понад 40% виборців.

Про це повідомили у пресслужбі ЦВК у вівторок, 26 січня.

«За інформацією, яку ми отримали від ТВК, 40,3% виборців (це 7474 голоси) проголосували за Семеніхіна Артема», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, Семеніхіна вже обирали мером у 2015 році, але він не отримав підтримки більшості депутатського корпусу і в 2018-му був відсторонений від посади. У 2019 суд поновив його на посаді мера Конотопа. На виборах 25 жовтня 2020 року Семеніхін посів друге місце.

Як відомо, в Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. Обраний на них мер Конотопа Олександр Луговий помер через COVID-19, тому були призначені повторні вибори. Вони пройшли у минулі вихідні - 24 січня.

У повторних виборах мера Конотопа взяли участь 18 516 осіб, явка склала 30,8%. Грубих порушень спостерігачі не зафіксували.

Раніше ЦВК назвала переможця виборів мера в Броварах. Ним став нинішній міський голова Броварів Ігор Сапожко – за нього віддали свої голоси понад 50% виборців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО