Ляшко висловився щодо легалізації канабісу в Україні

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко впевнений, що легалізація марихуани важлива для тяжкохворих пацієнтів.

Про це він заявив в коментарі РБК-Україна та зазначив, що використання медичної марихуани в терапевтичних цілях підтверджене вченими.

«Як лікар переконаний, що потрібно говорити та пояснювати про медичний канабіс. Легалізація канабісу в медичних цілях - це в першу чергу, про розв'язання питання зменшення болю для тяжкохворих. А не політика. Терапевтичне застосування канабісу підтверджене вченими для тяжкохворих пацієнтів, зокрема, онкохворих і паліативних хворих, дітей з епілепсією, пацієнтів з депресією і тривожними станами, військових з посттравматичним синдромом, людей з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом», - пояснив головний санітарний лікар.

Він додав, що Україні також варто було б переглянути це питання.

«Україні вже також варто переглянути питання дозволу використання канабісу в медичних цілях для осіб, яким потрібно такий вид лікування. Вживання канабісу в медичних цілях дозволено в - Данії, Австрії, Італії, Канаді, Швейцарії, Польщі, Фінляндії, Північній Македонії. Також, медична марихуана дозволена в Туреччині, Ізраїлі, Росії, Замбії, Зімбабве, Перу, Таїланді, Вануату та Панамі», - розповів Ляшко і додав, що легалізувати марихуану потрібно без ажіотажу, бо в пріоритеті - допомога важкохворим людям.

«Як показує практика цих країн, легалізувати медичний канабіс цілком реально без ажіотажу. Але за умови, що в пріоритеті стоять люди, які залежні від болю», - резюмував головний санітарний лікар.

Раніше Нацполіція ліквідувала більше сотні інтернет-магазинів з продажу наркотиків.

Також нагадаємо, ООН виключила канабіс зі списку небезпечних наркотиків.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО