Бойовики в ОРДЛО активізували бойову підготовку – Міноборони

На Донбасі окупанти відновили інтенсивність заходів з бойової підготовки. Крім того, бойовики проводять тренування з артилерією з управління вогнем поблизу лінії зіткнення. В якості мішеней ворог використовує позиції ООС.

Про це повідомив представник пресцентру Міністерства оборони капітан Михайло Шаравара під час брифінгу, в п'ятницю, 15 січня.

«За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, озброєні формування Російської Федерації 11 січня цього року відновили інтенсивність заходів бойової підготовки в з'єднаннях і частинах 1-го і 2-го армійських корпусів», - розповів він .

За його словами, противник на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій і Луганській областях проводив практичні стрільби артилерійських і мінометних підрозділів, розрахунків протитанкових ракетних комплексів. Також було помічено водіння бойових машин у складі підрозділів та збори з командирами рот і батарей.

«Також окупанти активізували тренування артилерійських розрахунків з управління вогнем поблизу лінії зіткнення. При цьому, в якості навчальних цілей використовувалися позиції Об'єднаних сил», - сказав він.

Нагадаємо, на Донбасі за минулу добу зафіксовано шість порушень перемир'я, поранений один український військовий.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО