Між Києвом і Кишиневом може з'явитися транспортний коридор

Між Києвом і Кишиневом планують створити автомобільний транспортний коридор, який скоротить шлях між столицею України і Молдови до 5-6 годин.

Про це домовилися президент України Володимир Зеленський і президент Молдови Мая Санду під час її офіційного візиту до Києва 12 січня, передає пресслужба Офісу президента.

Як заявили в ОПУ, в перспективі цей транспортний коридор буде найкоротшим шляхом з Центрального регіону України в країни Центральної і Південно-Східної Європи.

Проєкт стане частиною Меморандуму з розвитку транспортно-транзитного потенціалу України і Молдови, який підписали глави держав.

У Зеленського відзначили, що даний документ зміцнить співпрацю країн в сфері розвитку інфраструктури, створить нові робочі місця і дасть змогу ефективно використовувати транзитний потенціал.

Крім того, в рамках Меморандуму планується також побудувати міст «Ямпіль - Косеуць» на кордоні, розвинути прикордонну інфраструктуру та під'їзні шляхи на кордоні.

Відзначимо, сьогодні після зустрічі з президентом Молдови Зеленський також заявив, що виступає за перетин кордону між країнами за внутрішніми ID-паспортами. Впровадити такі умови він запропонував як для українців, так і для молдаван.

Нагадаємо, у вівторок, 12 січня, Україну відвідала президент Молдови Мая Санду.

Під час зустрічі в Києві Зеленський і Санду домовилися створити президентську раду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО