ВАКС прискорив передачу до суду справи про виведення заарештованих коштів

Вищий антикорупційний суд обмежив до 11 січня строк підозрюваного та їхнього адвоката для ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро у справі про виведення з банківського рахунку приватної компанії коштів, які підлягали конфіскації в результаті обвинувального вироку.

Таке рішення 11 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

26 березня НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи. Тоді ж вони відкрили доступ стороні захисту до матеріалів слідства. Як стверджує детектив, один із підозрюваних ознайомився лише із 3 томами матеріалів, його перший адвокат – з 2 томами, а інший – з 1 томом. Тому детектив просив обмежити їм строк на ознайомлення. Суддя клопотання задовольнив частково.

У справі є четверо підозрюваних, а саме: два директори та бухгалтер комерційних компаній, задіяних в одній із корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», а також юрист-консультант одного з банків.

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта. Щоправда пізніше таки заарештували корпоративні права.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО