Справу Татарова передали з НАБУ до СБУ

Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента України Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.

Про це «Слово і діло» повідомила прессекретар САП Ольга Постолюк.

Нагадаємо, сьогодні Вищий антикорупційний суд мав обрати Олегу Татарову запобіжний захід. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила взяти заступника голови Офісу президента під варту з альтернативою застави в 10 млн грн.

Напередодні Печерський райсуд столиці зобов’язав Офіс генерального прокурора прийняти таке рішення й передати справу з НАБУ до іншого правоохоронного органу.

Як писало «Слідству.Інфо» у НАБУ стверджують, їхні справи може розглядати виключно Вищий антикорупційний суд. Відтак, Печерський суд таких рішень ухвалювати не може.

За даними журналістів, це рішення судді Сергія Вовка було оскаржене в апеляційній та касаційній інстанціях. Верховний суд 23 грудня залишив рішення Печерського райсуду Києва в силі.

Раніше повідомлялося, що Татаров склав повноваження заступника голови Офісу президента на час слідства.

Минулого тижня йому оголосили підозру в причетності до корупції. За даними антикорупційних органів, він, працюючи в будівельній компанії Укрбуд, міг бути причетний до надання хабаря за недостовірний висновок судового експерта у справі про аферу з квартирами для військових Національної гвардії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО