США хочуть направити на підтримку економіки 900 млрд доларів

Конгрес США погодив новий пакет заходів стимулювання економіки на тлі пандемії обсягом майже 900 млрд доларів.

Про це заявив лідер республіканської більшості в Сенаті Конгресу Мітч Макконнелл, передає Reuters в понеділок, 21 грудня.

«Лідери Сенату і представники Конгресу США прийшли до остаточної згоди, це буде ще один важливий пакет рятівних заходів для американського народу», - сказав Макконнелл.

Як повідомляється, новий пакет стимулів - другий за величиною в американській історії і поступається лише весняним вливанням в економіку (в $2,3 трлн).

Пакет «підтримки» включає прямі виплати американцям на суму $600, розширення програм допомоги безробітним, в тому числі збільшення допомоги на $300 на тиждень.

Крім того, план стимулів також включає 25 млрд доларів на компенсацію оренди для потерпілого бізнесу, сотні мільярдів доларів допомоги малим підприємцям і асигнування на загальнонаціональну вакцинацію, яка стартувала в США минулого тижня.

В Reuters зазначили, що під час першої хвилі епідемії і локдауну понад 20 млн американців втратили роботу. При цьому тільки половина змогли працевлаштуватися до зими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джо Байден представив свій план боротьби з пандемією.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО