НАБУ завершило слідство у справі екскерівника державного лісгоспцентру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього тимчасового виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (ДП «ЛІАЦ») Ярослава Сколоти у розтраті 4,17 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 9 грудня, повідомляє «Слово і діло».

15 травня Сколоті повідомили про підозру. Пізніше в НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування. Втім, на думку детективів, підозрюваний та його адвокат зволікають із процедурою ознайомлення з матеріалами слідства. Тому НАБУ подало до суду клопотання, в якому просило встановити Сколоті та захиснику кінцеві строки для ознайомлення з розслідуванням.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і дозволив підозрюваному з адвокатом ознайомлюватися з матеріалами НАБУ і САП до 6 січня. Після цього справу мають скерувати до суду.

Нагадаємо, за версією слідства, наприкінці 2016 року-початку 2017 року вказаний посадовець розтратив 4,17 млн грн коштів держпідприємства, які були отримані від продажу об'єктів нерухомості. Детективи НАБУ вважають, що 2,99 млн грн з цих розтрачених коштів підозрюваний розпорядився перерахувати комерційній компанії за відсутності правових підстав для цього. Ще близько 1 млн грн, експосадовець незаконно спрямував на виплату премій частині співробітників ДП «ЛІАЦ».

Раніше ВАКС оголосив вирок ексдиректору Ржищівського військового лісгоспу. Також НАБУ завершило слідство у справі підкупу детектива директором лісгоспу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО