Україна розмістила єврооблігації на 600 млн доларів

Україна оголосила про випуск додаткових єврооблігацій на суму 600 мільйонів доларів зі строком погашення у березні 2033 року та дохідністю у 6,2% річних.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що отримані від облігацій кошти планується використати для наповнення держбюджету.

«Ми раді оголосити про прайсинг чергового публічного випуску єврооблігацій в цьому році. Розрахункова дохідність у 6,20% – це найнижча дохідність за публічними єврооблігаціями в доларах США в історії України. Підтримка міжнародних фінансових організацій та інвестиційного співтовариства – надзвичайно важлива для нас в цьому непростому році», - заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Повідомляється також, що випуск додаткових облігацій збільшив загальну суму євробондів, які знаходяться в обігу і мають бути погашені у 2033 році, до 2 млрд доларів.

BNP Paribas and Goldman Sachs International виступили спільними лід-менеджерами транзакції. Розрахунки за довипуском мають відбутися 18-го грудня 2020 року.

У Мінфіні додали, що облігації з нового випуску не можна буде продавати у США та Великій Британії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що золотовалютні резерви України збільшилися за рахунок розміщення Міністерством фінансів євробондів на 1,25 млрд євро.

Також ми писали, що Міністерство фінансів погасило єврооблігації на мільярд доларів, які були випущені під держгарантії США в 2015 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО