Україна випустила єврооблігації з рекордно низькою процентною ставкою

Читать на русском
Україна розпочала розміщення 1,25 млрд номінованих в євро десятирічних єврооблігацій під 4,374   відсотка річних.

Україна розпочала розміщення 1,25 млрд номінованих в євро десятирічних єврооблігацій під 4,374% річних.

Інформація про це з’явилася в Bloomberg-терміналі, скріншот з якого опублікував аналітик інвестиційної компанії ICU Михайло Демків. Пізніше на сайті Міністерства фінансів України з’явилися деталі розміщення.

Розрахунки за новим випуском мають відбутися 27 січня 2020 року. Очікується, що йому будуть присвоєні рейтинги B рейтинговим агентством Standard & Poor’s і B рейтинговим агентством Fitch.

Сума заявок на придбання цінних паперів для нової емісії становить понад 7 млрд євро від понад 350 інвесторів з усього світу. Залучені кошти будуть спрямовані на фінансування держбюджету. Відзначається, що дане розміщення відбулося за найнижчою в історії України відсотковою ставкою.

«Ми раді повідомити, що сьогодні Україна провела прайсинг єврооблігацій, номінованих в євро, зі строком погашення 10 років за найнижчим купоном в історії країни, за ставкою 4,375%, зібравши заявки від понад 350 інвесторів зі всього світу, ми поставили другу точку на кривій дохідності в євро», — зазначила Міністр фінансів Оксана Маркарова.

Банки BNP Paribas, J.P. Morgan and Raiffeisen Bank International були залучені як спільні лід-менеджери та спільні букраннери транзакції.

С червні 2019 року Україна розмістила семирічні єврооблігації на 1 млрд євро під 6,75% річних.

У червні 2019 року Україна розмістила 7-річні єврооблігації на 1 млрд євро під 6,75% річних.

На той момент це був перший за останні 15 років суверенний випуск українських єврооблігацій в євро. Попит на нього перевищив пропозицію в 6 разів.

Мінфін раніше заявляв про плани здійснити перший випуск єврооблігацій в 2020 році на початку року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: