За час перемир’я на Донбасі загинули 4 українських бійці – Україна в ОБСЄ

З 27 листопада по 29 листопада проросійські бойовики на Донбасі здійснили 309 обстрілів позицій українських військових, внаслідок чого четверо українських військовослужбовців загинули, ще 15 отримали поранення.

Про це заявив заступник Постійного представника України в ОБСЄ при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, пише «Укрінформ».

За його словами, попри відчутний прогрес в імплементації домовленості про додаткові заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню, Російська Федерація продовжує збройні провокації, у тому числі шляхом відкриття прицільного вогню.

«Застосування російськими силами на Донбасі забороненого Мінськими домовленостями озброєння викликає наше серйозне занепокоєння. Ці дії спрямовані як на завдання смерті українським військовим, так і на здійснення на них психологічного тиску для провокування вогню у відповідь, щоб потім це використати у якості приводу для заяв про нібито порушення Україною перемир'я», - додав Лоссовський.

Нагадаємо, у минулі вихідні ОБСЄ задокументувала 223 випадки порушення перемир’я на Донбасі.

Також ми писали, що українська делегація в Тристоронній контактній групі готує письмову ноту місії ОБСЄ через систематичне порушення перемир'я з боку окупантів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО