Трамп планує тимчасово заборонити експорт вакцини від COVID із США

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп планує тимчасово заборонити експорт вакцини від коронавірусу в інші країні доти, доки нею не будуть забезпечені усі американські штати.

Про це повідомляє Fox News.

Зазначається, що вже 8 грудня Трамп планує підписати відповідне розпорядження, про що буде оголошено під час брифінгу у Білому домі.

Крім того, джерело, наближене до Робочої групи з питань коронавірусу в адміністрації президента розповіло, що дозвіл на використання вакцини від компанії Pfizer-BioNTech може бути наданий вже в п’ятницю 11 грудня.

«Першочерговим завданням є розповсюдження цих вакцин серед американців, перш ніж ми почнемо доставляти їх по всьому світу, щоб отримати міжнародний доступ», - зауважило джерело, передбачаючи, що міжнародна допомога може початися наприкінці весни або на початку літа.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов попросив США екстрено надати Україні вакцину від коронавірусу.

Також ми писали, що у вівторок, 8 грудня, Велика Британія стане першою країною на планеті, яка розпочне масову вакцинацію населення від коронавірусної інфекції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО