Степанов попросив США екстрено надати Україні вакцину від COVID

Читать на русском
Максим Степанов попросив тимчасово повірену у справах США в Україні Христину Квін розглянути нашу державу як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в «режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях».
Фото з відкритих джерел

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов попросив тимчасово повірену у справах США в Україні Христину Квін розглянути нашу державу як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин в «режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях».

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Зазначається, що міністр МОЗ провів телефонну розмову з американською дипломаткою, під час якої і звернувся з проханням про екстрене постачання вакцини в Україну.

«Найближчі два тижні ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 з деякими компаніями-виробниками. Проте, це не гарантує отримання Україною вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX», — зауважив Степанов.

У свою чергу, Квін запевнила, що вона зробить все можливе, щоб Україна отримала вакцини проти COVID-19 в найкоротші терміни. Також вона зазначила, що їх команда допоможе відомству розробити алгоритм і розробити план дій з логістики та планів вакцинації.

«Ми підтримуємо офіційну позицію МОЗ про відмову від використання російської вакцини, яка не пройшла всі фази клінічних випробувань. Крім того, вже сьогодні ми проведемо нараду з урядом США про постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни та обсяги поставки», - зазначила Квін.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вакцинація від коронавірусу в Україні відбуватиметься у три етапи. Першими вакцину отримають медики та групи ризику.

Також ми писали, що в Україні може виникнути проблема зі зберіганням вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: