Коронавірус у світі: в США вирішили, хто першим отримає вакцину

Вакцину від коронавірусної інфекції у Сполучених Штатах першими отримають медичні працівники та мешканці будинків тривалого догляду.

Відповідне рішення ухвалив консультативний комітет з практики імунізації США, пише CNN.

Зазначається, що рішення ухвалювалося шляхом таємного голосування.

«Фахівці з питань вакцинації американських Центрів контролю та профілактики захворювань проголосували «тринадцять до одного», аби рекомендувати першочергову вакцинацію проти коронавірусу медичних працівників, а також мешканців закладів тривалого догляду», - зазначається в повідомленні.

Під останніми розуміються «дорослі люди, які позбавлені можливості проживати самостійно та які перебувають в установах, що надають різні послуги, зокрема медичну та особисту допомогу».

У комітеті додають, що група закладів довготривалого догляду охоплює лише 6% випадків захворювання на COVID-19, однак показник смертності в цій групі сягає 40%.

Водночас у країні було зафіксовано понад 240 тисяч випадків захворювання медичних працівників, з яких 858 померли.

Нагадаємо, раніше Pfizer і BioNTech повідомили про остаточні результати випробувань, які показали ефективність їх вакцини в 95%. Вони вже подали заявку в Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) на затвердження використання їх вакцини в Штатах.

Також ми писали, що Moderna заявила про 100% ефективність своєї вакцини проти важкої форми COVID.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО