На боротьбу з COVID в школах в бюджеті-2021 закладено мільярд – Шкарлет

У проєкті держбюджету на наступний рік заклали 1 мільярд гривень на боротьбу з коронавірусом в установах освіти.

Про це повідомив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в Telegram у вівторок, 1 грудня.

За його словами, на наступний рік передбачена нова субвенція для навчальних закладів на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проєкті бюджету-2021 на ці цілі закладено 1 мільярд гривень.

«Зараз ми продовжуємо роботу над тим, щоб захистити всіх учасників освітнього процесу і зменшити ризик захворювання на коронавірус в навчальних закладах. З ініціативи Міносвіти та підтримки уряду в 2020 році виділено майже 540 млн грн для шкіл на закупівлю дезінфекторів для рук і поверхонь; дозволено використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів індивідуального захисту», - розповів Шкарлет.

Він також додав, що в проєкті держбюджету на 2021 рік загальні витрати на освіту становлять 6,6% від ВВП - 295,6 млрд грн.

«Вдалося відстояти підвищення рівня оплати праці для педагогів в наступному році. На 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року. Постійно веду переговори з Мінфіном і звертаюся до народних депутатів, щоб не переносити на більш пізній термін подальше збільшення ще на 8,4%», - написав Шкарлет.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ повідомив, що в проєкті бюджету на наступний рік не заклали гроші на підвищення зарплат лікарів.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які зарплати у міністрів і чиновників Кабміну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО