НАБУ закрило справу стосовно генпрокурорки Венедіктової

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливої брехні в електронній декларації генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, оскільки Конституційний суд України скасував відповідальність за цей злочину.

Відповідну постанову детектива НАБУ оприлюднив активіст Сергій Стерненко, повідомляє «Слово і діло».

«Кримінальне провадження, відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 52020000000000294, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ, закрити у зв'язку з набранням чинності законом, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння, вчинене особою, на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК України», – йдеться у постанові детектива.

Як стверджує Стерненко, за вказаним номером провадження й була відкрита справа стосовно Венедіктової. «НАБУ закрило кримінальне провадження щодо незадекларованого годинника генпрокурорки Венедіктової», – зазначив він.

Нагадаємо, Стерненко через суд змусив НАБУ порушити вказану справу стосовно Венедіктової. Пізніше у Національному бюро повідомили, що відкрили провадження на виконання рішення суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО