У Великій Британії можуть з'явитися «ковідні» паспорти

Влада Великої Британії обговорює запровадження «ковідних» паспортів для тих громадян, хто зробить щеплення від коронавірусу. Люди з таким документом зможуть «обходити» деякі карантинні заборони.

Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на свої джерела в уряді.

За даними видання, питання про запровадження таких паспортів хоче поставити прем'єр-міністр Борис Джонсон у парламенті в найближчий понеділок, 22 листопада.

В уряді Британії вважають, що країна зможе повернутися до нормального життя тільки після вакцинації і щомісячного тестування всього населення.

Наявність щеплення і негативного тесту на коронавірус дасть людям можливість не дотримуватися обмеженнь і комендантської години.

Очікується, що Джонсон завтра також проінформує про завершення з 2 грудня національного карантину в Британії і повернення до локального карантину.

Як пише The Sunday Times, передбачається, що на Різдво влада послабить обмежувальні заходи, а після свят знову посилить їх.

Нагадаємо, компанії Biontech і Pfizer почали процес реєстрації вакцини від коронавірусу в США.

При цьому ще одна компанія в США - Moderna - вже готується до підсумкових випробувань вакцини, яка також показала ефективність в 95%.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО