Венедіктова оприлюднила звернення щодо розслідування справ Майдану

Генпрокурор України Ірина Венедіктова докладно розповіла про стан справ Майдану перед сьомою річницею початку Революції гідності.

Звернення у п'ятницю, 20 листопада, опублікувала пресслужба Офісу генпрокурора.

У ньому Венедіктова нагадала, що в ході протестів взимку 2013-2014 років загинули 78 цивільних осіб і 13 правоохоронців, понад 2500 осіб постраждали, з них понад 2000 визнані потерпілими у кримінальних провадженнях.

За словами Венедіктової, зараз тривають досудові розслідування в 60 кримінальних справах, що охоплюють понад 4300 епізодів правопорушень. Також в судах першої інстанції забезпечується підтримання публічного обвинувачення в 86 судових справах щодо 176 осіб.

Генпрокурор додала, що з початку року повідомлено про підозру 37 особам, зокрема, на момент скоєння інкримінованих їм злочинів: 26 правоохоронців, в числі яких 2 прокурора і 10 слідчих; 3 суддям; 8 цивільним особам.

«Ми ж рухаємося до результатів розслідування трагічних епізодів Революції Гідності та подій і обставин, які спричинили та супроводжували масові протести, в діючих умовах, не зважаючи на будь-які перепони і критику», - підсумувала Венедіктова.

Нагадаємо, раніше стало відомо про виклик на допит до ДБР лідерів Майдану. Однак пізніше в бюро повідомили, що допити скасували ще два тижні тому через ситуацію з коронавірусом, а поява інформації в ЗМІ саме зараз - це маніпуляція.

Також повідомлялося, що СБУ вирішила провести обшуки в музеї Революції гідності. На них негативно відреагували у Зеленського.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО