Суд знову продовжив обов'язки ексзаступниці міністра культури

Суд продовжив до 17 січня 2021 року строк дії обов'язків колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 17 листопада ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 15 листопада суд взяв під варту Лісничу із альтернативою 576 300 грн застави. За неї внесли цю суму і вона вийшла із СІЗО. Тому на підозрювану поклали такі обов'язки: не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; не відвідувати приміщення Офісу президента та Верховної ради; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв із неї браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив дію таких обов'язків: повідомляти про зміну місця свого проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директору департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю, Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО