Кернес за п'ять років не встиг побудувати термінал на станції метро «Індустріальна»

Мер Харкова Геннадій Кернес провалив обіцянку впорядкувати території, а також побудувати термінал на станції метро «Індустріальна» (до травня 2016 року станція називалася «Пролетарська»).

Обіцянку Кернес давав в жовтні 2015 року, повідомляє «Слово і діло».

«Також буде проводитися реконструкція саду імені Шевченка, комплексний благоустрій територій з будівництвом терміналу на станції метро «Пролетарська», де також буде реконструйована вся торговельна мережа», – сказав міський голова.

У квітні 2016 року в Харкові було проведено тендер на будівництво терміналу в районі метро «Індустріальна». Планувалося будівництво торгових і промислових будівель, складів, об'єктів транспортної інфраструктури. Термін здачі об'єктів був в грудні 2017-го.

У лютому 2018 року в міськраді повідомили, що в 2017 році тільки розпочали будівництво терміналу. У січні минулого року роботи були виконані на 60% і завершити їх планували до кінця 2019-го.

Потім терміни закінчення будівництва перенесли на кінець 2020-го. У жовтні в міськраді повідомили «Слово і діло», що в цьому році чекати його закінчення не варто. Проєктно-кошторисна документація на коригуванні, роботи поки що виконані на 80%. Ще потрібно виконати роботи із влаштування диспетчерського пункту та монтаж систем диспетчеризації, оповіщення та зв'язку. Новий термін здачі об'єкта – в 2021 році.

Зважаючи на те, що за п'ять років каденції Кернес не провів обіцяного благоустрою, обіцянка – не виконана.

Нагадаємо, 9 листопада Харківська міська виборча комісія офіційно зареєструвала чинного мера Харкова Геннадія Кернеса як переобраного на цій посаді.

Кернес зараз лікується в німецькій клініці «Шаріте». У мерії прогнозують, що він може повернутися в Україну до 20 грудня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО