Нові подробиці скандального призначення в ДПЗКУ: оклад у 230 тисяч та два накази під одним номером

Андрію Власенку на посаді виконувача обов'язків заступника голови правління збиткового акціонерного товариства «ДПЗКУ» призначили посадовий оклад у розмірі 229 853 гривні.

Про це повідомляє «Слово і діло» із посиланням на копію наказу Мінекономіки від 6 листопада.

Окрім посадового окладу міністр Ігор Петрашко наказує виплачувати Власенку премії за підсумками роботи за квартал, рік і за виконання диференційованих показників.

Як повідомлялося раніше, Власенка називають креатурою Юлії Тимошенко в обмін на голосування 19 членів її фракції за бюджет на 2021 рік.

Голосування у першому читанні пройшло 5 листопада – наказ про призначення і зарплату у понад 200 тисяч з'явився наступного дня.

Як ми повідомляли раніше, 26 жовтня цього року Мінекономіки публікувало у себе на сайті новину про те, що Власенка звільнено з попередньої роботи через неналежне виконання посадових обов'язків та мільйонні податкові борги держпідприємства, яке він очолював. Проте пізніше це повідомлення було видалено з сайту.

Сьогодні «Слово і діло» вже публікувало інший наказ Ігоря Петрашка про призначення Андрія Власенка на посаду в ДПЗКУ, однак у ньому не фігурувала сума посадового окладу чиновника. Обидва накази видані одним числом і мають однакові номери 206-п, що може свідчити про службове підроблення (ст.366 ККУ).

Відзначимо, що Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) звітує про збиток 3,45 млрд гривень за перше півріччя 2020 року. За аналогічний період 2019-го чистий фінансовий результат становив мінус 836 млн гривень.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО