В Україні на авіабудування будуть виділяти близько 2 мільярдів на рік

Кабінет міністрів затвердив концепцію Державної програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року, яка передбачає щорічне фінансування.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі в середу, 11 листопада.

«Уряд затвердив концепцію Державної програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року. У програмі представлено кілька варіантів розвитку галузі, зокрема базовий варіант, який передбачає фінансування авіаційної галузі з боку держави приблизно на 2 млрд грн щорічно. Це дозволить відновити повномасштабне виробництво цивільних літаків і освоїти повний процес виробництва вертольотів», - написав Шмигаль.

За його словами, обсяг реалізованої продукції в разі виконання програми оцінюється експертами в 300-350 млрд грн за 9 років.

Прем'єр також додав, що буде збережено і створено «десятки тисяч високотехнологічних робочих місць».

Нагадаємо, договір про «відкрите небо» України з ЄС, який може суттєво здешевити авіаперельоти з України, був на порядку денному жовтневого саміту. Однак документ не підписали.

При тому, що переговори щодо цієї угоди завершилися ще в 2013 році.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю «Слово і діло» заявляв, що Україна буде наполягати на підписанні договору на саміті з ЄС в цьому році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО